دلایل درد مهره‌های L5 و L4 ستون فقرات

 2عدد از مهم ترین مهره های ستون فقرات، مهره های 4 و 5 می باشد که فتق این دو مهره یا به زبان ساده تر بیرون زدگی دیسک 4 و 5 میتواند دردی را برای بیمار به همراه داشته باشد. در ادامه سعی شده است که در رابطه با علت و راه درمان این بیماری صحبت شود.

ستون فقرات در ناحیه پایینی کمر ساختاری فوق العاده پیچیده دارد. مهره های 4 و 5 پایین ترین مهره ها در این قسمت از ستون فقرات هستند و به همراه دیسک متصل به خود، مفاصل، اعصاب و بافت های نرم عملکرد های متفاوتی را ارائه می دهند.

از جمله این عملکردها می توان به حمایت از قسمت بالایی بدن و امکان پذیر کردن حرکت در جهت های مختلف اشاره کرد.

با این حال، این بخش با توجه به تحمل بار سنگین و محدوده انعطاف پذیری که دارد در معرض ابتلا به درد ناشی از آسیب و یا تغییرات دژنراتیو نیز می باشد.

تغییرات دژنراتیو، تغییراتی هستند که در اثر فرسوده شدن ناشی از استفاده در طول زمان به وجود می آیند. از جمله آن ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 -1مهره L4 می تواند بر روی مهره L5 لغزیده، ریشه عصب را تحت فشار قرار داده و سبب ایجاد درد پا (درد سیاتیک) یا ناحیه پایینی کمر شود.

 -2امکان دارد، دیسک بین مهره های L4 و L5 فرسوده شده یا به فتق ابتلا یابد که در این صورت به درد احتمالی پا و یا ناحیه پایینی کمر منجر می شود.

 -3دو مفصل به نام مفاصل فاست دو مهره L4 و L5 را در پشت ستون فقرات به یکدیگر وصل می کنند. امکان دارد این مفاصل به آرتروز (استئوآرتریت) ابتلا یافته و یا انجام حرکاتی غیر طبیعی را ممکن سازند.

 -4یک عصب از پشت و میان مهره های 4 و 5 گذشته و به عنوان بخشی از عصب سیاتیک از درون کانال نخاعی تا به پشت هر کدام از پا ها امتداد می یابد.

این عصب ریشه عصبی L4 نام دارد. در صورتی که پروتئین های التهابی درون دیسک برجسته شده و با این عصب تماس پیدا کنند و یا هر چیزی این عصب را تحت فشار قرار دهد، دردی در سرتاسر عصب منتشر می شود که رادیکولوپاتی یا درد سیاتیک نام دارد.

دلایل درد مهره های L5 و L4

مشکلات رایج ناحیه پایینی کمر که سبب ایجاد درد در این ناحیه می گردند شامل موارد زیر می شوند:

 -1فتق دیسک بین مهره های L5 و L4

رایج ترین محل بروز فتق دیسک بین مهره های  L4 و  L5 یا بین مهره های  L5 و  S1 است. زیرا این موارد وزن زیادی را تحمل کرده و محدوده حرکتی گسترده ای دارند.

هنگامی که دیسک به فتق ابتلا می یابد، قسمت داخلی آن بیرون آمده، با عصب نزدیک به خود تماس پیدا کرده و سبب ایجاد دردی می شود که در ناحیه پایینی کمر و یا پا ها انتشار می یابد.

 -2بیماری دژنراتیو (فرسایشی) دیسک بین مهره های L5 و L4

در صورتی که دیسک بین مهره های L5 و L4 فرسوده شود، دردناک شده و سبب ایجاد درد سیاتیک یا درد ناحیه پایینی کمر میشود.

 -3اسپوندیلولیستزی (سر خوردن) مهره‌ های L5 و L4

ضعیف شدن استخوان ها، مفاصل و رباط های ستون فقرات می تواند به سر خوردن مهره L4 بر روی L5 منجر شده و ریشه عصبی را تحت فشار قرار دهد. این پدیده موجب ایجاد درد پا و علائم دیگر می شود.

علاوه بر آن، برخی بیماری های ناحیه پایینی کمر می توانند بر سطوح مختلفی از ستون فقرات از جمله L4  و  L5 تاثیر گذار باشند. آتروز یا استنوزیس ستون فقرات عوامل رایج بروز درد پا یا ناحیه پایینی کمر در افراد بالای 60 سال هستند.

درمان بیرون زدگی دیسک 4 و 5

در اکثر موارد، درمان هر گونه مشکل در ناحیه  L4 و L5 با راه حل های غیر جراحی شروع خواهد شد. تنها در صورتی جراحی در نظر گرفته می شود که درد شدید بوده، سبب ناتوانی شده و به درمان های غیر جراحی پاسخ ندهد.

روش های درمانی بدون جراحی در کلینیک فوق تخصصی دردشناسی پروفسور سیروس مؤمن زاده:

  • درمان های نوین و تخصصی اوزون درمانی یا ازن تراپی

  • آخرین لیزرهای پرتوان نسل جدید
  • اوزون تراپی
  • فیزیوتراپی
  • تزریق اپیدورال  
  • تریگرپوینت تراپی
  • رفلکسولوژی
  •  RF یا رادیوفرکوانسی

در موارد نادر جراحی هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان‌های غیر جراحی ارائه شده در کلینیک دردشناسی پروفسور سیروس مؤمن زاده و توضیحات مربوط به آنها به مقالات درمان‌های بدون جراحی مراجعه کنید و در صورت تمایل به استفاده از این درمان های ترکیبی جامع و مدرن با تلفن 02188449335 و 02188460605، 09198172104 و 09338866615 تماس بگیرید.

و

همچنین می‌توانید سوالات خود را از پروفسور سیروس مومن زاده در تله ویزیت - TeleVisit بپرسید.

👇 اینجا را کلیک کنید 👇

www.TeleVisit24.com

تنها با وارد کردن نام و نام خانوادگى و شماره موبایل و ثبت نام در سامانه تله ویزیت، بلافاصله و حداکثر طى مدت ٢٤ ساعت پاسخ خود را از بهترین پزشکان متخصص دریافت کنید و دیگر نگران سلامت خود نباشید.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615-09914686402
بالا