درد و سوزش بین دو کتف

اگر بین کتف های خود احساس درد دارید احتمالا کمی نگران هستید. بد نیست بدانید درد و سوزش بین دو کتف می‌تواند ناشی از یک مشکل ساده مانند اختلال در خواب و یا حتی دلیلی به جدیت سرطان داشته باشد. اگر شما چنین دردی را احساس می‌کنید بسیار مهم است که به بررسی علت این درد بپردازید. در مقاله پیش رو برخی از مهمترین علت‌های درد و سوزش بین شانه‌ها بررسی شده است.

علائم درد و سوزش بین دو کتف

درد و سوزش بین دو کتف معمولا با حرکات شانه و گردن احساس می شود. این علائم معمولا می توانند دردهای عضلانی کوچک یا اسپاسم های شدید را شامل شوند.

از دیگر علائم می توان به بی حسی و سوزنی شدن یا درد در یک یا هر دو سینه اشاره کرد. اگر به عصب های گردن آسیب وارد شده باشد بیمار در نقاط دیگری از بدن (مثلا سر انگشتان) احساس درد و کرختی خواهد کرد. غیر از درد در ناحیه بین شانه ها، ممکن است دست بیمار دچار خواب رفتگی شود و حتی برخی بیماران با کاهش توان دست ها مواجه می شوند. در این حالت بیمار در نوشتن دچار مشکل می شود.

علت درد و سوزش بین دو کتف

در ناحیه بالای کمر و بین دو کتف اعصاب، عضلات، تاندون‌ها و رباط‌های زیادی وجود دارند. وقتی که هر کدام از این‌ها تحریک یا ملتهب می‌شوند، درد و سوزش در آن ناحیه به وجود می‌آید. درد بین کتف‌ها می تواند علت‌های بسیاری داشته باشد، اما در بیشتر موارد به مشکلات عضلانی مربوط می‌شود.

در کلینیک فوق تخصصی پروفسور سیروس مومن زاده با بکارگیری امواج پرتوان لیزر و شاک ویو آسیب های وارده به عضلات بین دو کتف را درمان کرده و سرعت ترمیم را افزایش خواهیم داد. این مرکز با در اختیار داشتن جدیدترین دستگاههای روز دنیا به عنوان مجهزترین مرکز درمانی درد تهران آماده ارائه خدمات تخصصی به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمائید:

88460386 021 ، 88449335 021 ، 09198172104 و 09338866615

علت درد می‌تواند آسیبهایی در ساختار بین دو کتف باشد. حتی ممکن است آسیب در ناحیه دیگری از بدن باشد اما در ناحیه بین دو کتف احساس شود. برخی از علل احتمالی درد بین کتف‌ها عبارتند از:

گرفتگی عضلات گردن و بین دو کتف

شایع ترین علت درد بین دو کتف گرفتگی عضلانی است. این فشار می‌تواند ناشی از حالت بد بدن، بلند کردن اجسام سنگین، انجام فعالیت‌هایی که بدن در آن ها دچار چرخش ناگهانی می‌شود (مثل ورزش تنیس) و خوابیدن بر روی تشک سفت باشد.

دیسک گردن

دیسک گردن یکی از سخت ترین بیماری های ناحیه گردن است. این بیماری می تواند به نواحی پشت کمر و بین دو کتف درد و سوزش شدیدی را وارد کند.

آرتروز

آرتروز زمانی اتفاق می افتد که غضروف های پیرامون مفصل ها دچار پارگی شوند. مانند دیسک گردن، آرتروز نیز می تواند باعث درد در نقاط مختلف بدن از جمله بین دو کتف شود.

حمله قلبی

حملات قلبی خفیف، به ویژه حملات قلبی در زنان، همیشه با درد قفسه سینه شروع نمی شود و در مواردی ممکن است با درد بین دو کتف همراه باشد.

پوکی استخوان

کمبود ویتامین ها می تواند باعث پیشرفت پوکی استخوان و شکنندگی و دردناک شدن مهره ها شود. در ادامه آسیب پذیر بودن مهره ها می تواند موجب کشیدگی رباط های متصل کننده و درد بین دو کتف شود.

دیسک کمر

دیسک کمر یعنی بنا به هر دلیلی دیسک یکی از مهره ها از قسمت عقبی خود منحرف شود، که این باعث فشار بر روی نخاع یا رشته های نخاعی می‌گردد و سبب بروز درد در ناحیه کمر و بین دو کتف خواهد شد.

سندروم درد میوفاسیال

سندرم درد میوفاسیال یکی از شایعترین عوامل درد و سوزش بین شانه‌ها می باشد. در این بیماری، یک نقطه دردناک و حساس در بین شانه ایجاد و باعث درد و سوزش می‌شود. این نقطه دردناک همچنین می‌تواند در نقطه دیگری باشد و به بین شانه‌ها منتشر شده و در نتیجه بیمار در ناحیه بین دو کتف درد را احساس کند.

شکستگی های مهره کمر

در صورتی که شکستگی مهره‌های کمر به درستی درمان نشود می‌تواند باعث فشار به عضلات و تاندون های اطراف ستون فقرات شود. این فشار، درد و سوزش در ناحیه بالای کمر و بین دو کتف را ایجاد می کند.

اسکولیوز

در بیماری اسکولیوز، ستون فقرات بیمار دچار انحراف جانبی می‌شود. این انحراف به عضلات فشاری مضاعف وارد می‌کند که اغلب با درد و سوزش همراه است.

حالت نامناسب بدن

در بسیاری از مواقع حالت نامناسب بدن در انجام فعالیت‌های روزمره باعث درد بین شانه ها می‌شود. فعالیت‌هایی مانند تایپ کردن، استفاده زیاد از موبایل و کامپیوتر، نوشتن زیاد، کتاب خواندن و موارد مشابه، بدن را در حالت غیر طبیعی قرار می‌دهند که خود موجب درد بین شانه‌ها می‌شود.

تشخیص منشا درد بین دو کتف

برای درمان درد ناحیه بین دو کتف ابتدا باید علت درد مشخص شود. یکی از روش‌های شناخت منشا درد پرتونگاری، ام آر ای و سی تی اسکن است. در پرتونگاری قفسه سینه از یک دوز بسیار پایین از اشعه X برای تولید تصاویر از داخل قفسه سینه استفاده می‌شود. از این طریق می‌توان ریه‌ها، دیواره قلب و قفسه سینه و استخوان‌ها را بررسی نمود که می‌تواند به تشخیص توده‌ها و انحرافات استخوانی کمک زیادی کند. بافت‌های نرم از جمله دیسک‌ها ، رباط‌ها و اعصاب نخاعی نیز توسط ام آر ای قابل بررسی می‌باشند.

عوارض درد و سوزش بین شانه ها

اگر منشا درد عواملی مانند دیسک گردن، آرتروز و دیگر بیماری‌های جدی که به آنها اشاره کردیم باشند، حتما باید درمان مربوطه انجام بگیرد. زیرا درد و سوزش مفاصل بین شانه‌ها ممکن است آن قدر زیاد شود که انجام فعالیت‌های روزانه را سخت کرده و یا ناممکن سازد. همچنین امکان دارد کرختی و بی‌حسی به عضلاتی مانند بازوها و گردن سرایت کند و پس از مدتی استفاده از دست‌ها و یا خم کردن گردن سخت و طاقت فرسا شود.

لازم به ذکر است در وضعیتهای حاد امکان دارد بیمار به اسپوندیلوز گردنی هم دچار شود. اسپوندیلوز گردنی یک وضعیت مزمن است که به انحطاط دیسکها و مهره‌ها در بالای ستون فقرات (ستون فقرات گردن) منجر می‌شود.

درمان درد و سوزش بین دو کتف

تشخیص صحیح یکی از عوامل مهم درمان درد بین دو کتف می‌باشد. همانطور که گفته شد درد بین دو کتف می‌تواند ناشی از عوامل بسیار زیادی باشد. به طور کلی فیزیوتراپی می‌تواند برای تمام علت‌های فوق، درمان موثر و قابل قبولی ارائه دهد. این درمان‌ها معمولا شامل درمان از طریق گرما، ارائه تمرینات تخصصی برای تقویت عضلات گردن و حفظ انعطاف پذیری گردن هستند.

در صورتی که درد ناشی از دیسک کمر، سندروم درد میوفاشیال، دیسک گردن و اسکولیوز باشد، بیمار باید حتما زیر نظر پزشک متخصص به صورت تخصصی مراحل درمان را طی کند.

در کلینیک فوق تخصصی پروفسور مومن‌زاده تمامی روش‌های درمانی بیماری‌های فوق از جمله لیزر پر توان، شاک ویو، ازون تراپی، تکارتراپی، پی آر پی و... توسط پروفسور مومن زاده ارائه می شود. تمام تلاش ما این است که شما از درد و سوزش بین شانه ها خلاص شوید.

مهمترین درمان های غیر جراحی عبارتند از :

* کم کردن فعالیت هایی که در آن دست به بالای سر میرود

*استراحت دادن به شانه با مدتی آویزان کردن دست به گردن

*استفاده از داروهای ضد التهابی

*بندرت تزریق کورتیکواستروئید در شانه

*درمان پارگی روتاتور کاف با فیزیوتراپی و انجام تمرینات نرمش هایی جهت تقویت عضلات شانه.

*فیزیوتراپی.

*تزریق اوزون.

*بلاک عصب با لیزر.

* رادیو فرکوئنسی  (RF)

در مطب دکتر مؤمن‌زاده تمامی این خدمات با راهنمایی اولتراسوند انجام می‌گیرد

همین الان این لینک را جهت تله ویزیت (ویزیت آنلاین) پروفسور دکتر سیروس مومن زاده کلیک کنید.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615-09914686402
بالا