آرتریت و آرتروز چیست؟
آرتریت و آرتروز شبیه به هم هستند. هر دوی آنها بر استخوان ها ، رباط ها و مفاصل شما تأثیر می گذارد. آنها همچنین دارای بسیاری از علائم مشابه از جمله سفتی و درد مفاصل هستند. اما تفاوت این دو مهم است.
آرتریت یک اصطلاح گسترده است. از آن برای توصیف چندین بیماری که باعث التهاب در مفاصل شما می شود استفاده می شود. در برخی موارد ، التهاب می تواند بر پوست ، ماهیچه ها و اندام های شما نیز تأثیر بگذارد. به عنوان مثال می توان به آرتروز یا اوستئو آرتریت (OA) ، آرتریت روماتوئید (RA) و نقرس اشاره کرد.
آرتروز نام دیگر اوستئو آرتریت است ، یک نوع آرتریت. به گفته موسسه ملی آرتروز و بیماریهای اسکلتی و عضلانی و پوستی ، این رایج ترین نوع آرتریت است. علت آن ساییدگی و پارگی معمولی مفاصل و غضروف است. غضروف بافتی لغزنده است که انتهای استخوان های شما را می پوشاند و به حرکت مفاصل کمک می کند. با گذشت زمان ، غضروف شما می تواند خراب شود و حتی ممکن است به طور کامل ناپدید شود. این منجر به تماس استخوان با استخوان در مفاصل شما می شود و باعث درد ، سفتی و گاهی تورم می شود.
آرتروز می تواند هر مفصل بدن شما را تحت تأثیر قرار دهد. به احتمال زیاد بر مفاصل دست ، گردن ، زانو و باسن شما تأثیر می گذارد. خطر ابتلا به آن با افزایش سن افزایش می یابد.
علائم آرتریت ، از جمله آرتروز چیست؟
علائم آرتریت در انواع مختلف متفاوت است. درد و سفتی مفصل دو مورد شایع است. سایر علائم شایع آرتریت عبارتند از:
-
تورم در مفاصل شما
-
قرمزی پوست در اطراف مفاصل آسیب دیده
-
کاهش دامنه حرکتی در مفاصل آسیب دیده
شایع ترین علائم آرتروز
-
درد مفاصل
-
سفتی مفصل
-
حساسیت به مفاصل آسیب دیده
-
کاهش انعطاف پذیری در مفاصل آسیب دیده
-
گریتینگ یا مالش استخوان به استخوان
-
خارهای استخوانی یا تکه های کوچک رشد اضافی استخوان که ممکن است در اطراف مفاصل آسیب دیده ایجاد شود.
عوامل خطر برای آرتریت از جمله آرتروز چیست؟
خطر ابتلا به آرتریت و سایر انواع آرتروز می تواند تحت تأثیر موارد زیر باشد:
-
سن: آرتروز و بسیاری از انواع دیگر آرتریت در افراد مسن شایع تر است.
-
جنسیت: زنان بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو و همچنین آرتروز روماتوئید هستند. مردان بیشتر به نقرس مبتلا می شوند.
-
وزن: وزن اضافی فشار بیشتری به مفاصل شما وارد می کند. این امر خطر آسیب مفصلی و آرتروز را افزایش می دهد. اضافه وزن همچنین خطر ابتلا به سایر انواع آرتریت را افزایش می دهد.
-
جراحات: حوادث و عفونت ها می توانند به مفاصل شما آسیب برسانند و خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهند. همچنین می تواند شانس ابتلا به انواع دیگر آرتریت را افزایش دهد.
-
تغییر شکل مفصل: ناهنجاری غضروف و مفاصل ناهموار خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد.
-
شغل: کارهایی که شما را مجبور می کند فشار زیادی به مفاصل وارد کنید می تواند خطر ابتلا به آرتروز را افزایش دهد.
-
ژن ها: اگر سابقه خانوادگی این بیماری را دارید ، احتمال ابتلا به آرتروز بیشتر است. ژن های شما همچنین بر شانس شما برای ایجاد انواع دیگر آرتریت مانند آرتروز روماتوئید تأثیر می گذارد.