درد کمر به علت افتادن از ارتفاع

تعریف کمر درد:

اثر برخورد ضربه مستقیم به بافت غیر استخوان و نرم یا بافت زیر جلدی باعث بروز آسیبی می‌شود که کوفتگی می‌نامند. (بافت نرم بدن عبارت از پوست، رگ‌های خون، اعصاب، ماهیچه‌ها، و ترها، رباطها، غدد و آستر پوشش اعضاء است.)

گرفتگی عضلات اسپاسم عضلات کمری همان انقباضات غیر ارادی عضلات ناحیه کمر است اسپاسم عضلات اسکلتی شایعترین و اغلب به علت کم شدن آبی بدن و اختلالات الکترولیتی می باشد هر کدام از عضلات پشت می تواند زخمی یا تحریک شود این مشکل در اثر یک جنبش ناگهانی در یک مسابقه تنیس، یک بازی فوتبال دستی، سقوط، پیچ، بلند کردن نادرست اشیاء یا انقباض ناگهانی برای جلوگیری از سقوط بوجود می آید و به دنبال آن درد ناگهانی ایجاد می شود این درد گاهی ممکن است با تاخیر هم شروع شود.

درد گرفتگی عضلات، کولیکی است یعنی مانند دردهای ( قاعدگی، سنگ کلیه، درد کیسه صفرا ) می باشد.

گرفتگی عضلات ممکن است در اثر رژیم غذایی نادرست ایجاد شود کمبود مواد غذایی معدنی ( کلسیم، فسفر ) ممکن است سبب گرفتگی عضلات باشد. لذا مصرف مواد غذایی غنی از فسفر و کلسیم توصیه می شود.

علل کمر درد ناگهانی:

شکستگی های ستون فقرات به علت پوکی استخوان به علت سرطان ستون فقرات شکستگی ستون فقرات اسپاسم عضلانی فتق دیسک سیاتیک تنگی کانال نخاعی انحنای ستون فقرات مانند ( اسکولیوز و کیفو ) که ممکن است به کودکان و نوجوانان به ارث رسیده باشد فشار به عضلات و رباط های پشت کمر درد نیز ممکن است به دلیل: یک آنوریسم آئورت غیر طبیعی است که نشت داشته باشد.

انواع آرتروز مانند ( آرتروز، ورم مفاصل پسوریاتیک و آرتریت روماتوئید ) عفونت ستون فقرات ( استئومیلیت، التهاب دیسک، آبسه ) عفونت کلیه یا سنگ کلیه مشکلات مربوط به بارداری موارد پزشکی که اندام های تناسلی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد مانند

( اندومتریوز، کیست تخمدان، سرطان تخمدان، فیبروئیدهای رحمی (

این بافت بین پوست و عضله قرار دارد. در بافت‌های زیر جلدی به دلیل نرمی بافت و عروق خونی به راحتی خونریزی رخ می‌دهد و به دنبال وارد شدن ضربه ای شدید به بافت زیر جلدی، خونریزی در اثر پارگی عروق کوچک رخ می‌دهد که این عروق خونی کوچک در بافت چربی وجود دارند. ضربه‌های خیلی شدید می‌تواند باعث آسیب دیدگی بخش عضلانی در زیر پوست و بافت زیر جلدی بشوند. این ضربه‌ها ممکن است سبب پارگی تارهای ماهیچه‌ها شوند که این حالت درد و تورم ناگهانی در اثر خونریزی در بین این تارها ایجاد می‌شود. کوفتگی موجب خونریزی مویرگ‌های کوچک پاره شده می‌شود که در این صورت خون به عضلات زیرین و سایر بافت‌ها نفوذ می‌کند که خود باعث تورم می‌شود و تورم ممکن است سطحی یا عمقی باشد و بستگی به شدت ضربه دارد. علاوه بر آن باید دانست محل ضربه نیز در نوع و مقدار تورم مؤثر است. عوامل افزایش دهنده خطر عوامل خطر بیومکانیک شغل های مستلزم پشت میز نشینی باغبانی و سایر کارهای مشابه (مزرعه داری و غیره ) شرکت در فعالیت های ورزشی و نرمشی ، به خصوص اگر به طور نامنظم باشد.

 

درمان گرفتگی و اسپاسم عضلات:

48 – 72 ساعت اول بعد از گرفتگی عضلات ابتدا از یخ استفاده کنید به مدت 20 دقیقه یخ را بگذارید و سپس 1.5 ساعت استراحت دهید و دوباره به مدت 20 دقیقه بگذارید برای جلوگیری از یخ زدگی پوست از یک مانع نازک مانند ( حوله ) بین یخ و پوست استفاده کنید. یخ اسپاسم را کاهش می دهد و مصرف مسکن های خطرناک را کاهش می دهد. قبل از استفاده بسته های یخ را در یک پارچه مرطوب بپیچید بعد از 72 ساعت شروع کنید به استفاده از حرارت مرطوب مانند ( پد حرارت مرطوب، وان آب گرم، دوش آب داغ ) زیرا گرما سبب شل شدن اعصاب و فیبر های عضلانی می شود. به حمام بروید و دوش آب گرم را به پشت خود در محل درد نگه دارید. تا درد فروکش کند. مقدار زیادی مایعات بنوشید مخصوصا اگر در منطقه گرم زندگی می کنید زیرا بیشتر اسپاسم ها در اثر کاهش آب بدن و الکترولیت ها بوجود می آید. تمرینات کششی ملایم را شروع کنید زیرا سبب کاهش اسپاسم کمر می شود. لارم نیست در بستر استراحت طولانی داشته باشید ولی لازم است از هر گونه فعالیت هایی مانند ( بلند کردن اجسام سنگین و یا برخی ورزش ها ) اجتناب کنید بیشتر از 1 – 2 روز استراحت مطلق نداشته باشید استراحت طولانی مدت در رختخواب برای درمان اسپاسم عضلات کمر مضر است.

در صورتی که علت کمر درد گرفتگی عضلانی باشد تلاش برای استراحت بیشتر، مشکل درد کمر را بدتر می کند. اکثر متخصصان معتقدند که ماندن در رختخواب، دراز کشیدن یا غیر فعال بودن برای مدت طولانی برای درد ماهیچه های پشت شما بد است. افرادی که فعالیت را شروع می کنند به احتمال زیاد سریع تر بهبود می یابند ممکن است در ابتدا درد شدید باشد ولی سعی به فعالیت داشته باشید و هر روز فعالیت را کمی بیشترکنید. ورزش منظم و فعال بودن روزانه عضلات پشت را قوی می کند ورزش شنا، پیاده روی و یوگا بهترین ورزش ها برای عضلات کمر هستند. همانطوریکه به پشت خوابیده اید پاهای خود را با خم زانوی 90 درجه بر روی یک صندلی گذاشته و بالا نگه دارید تا احساس راحتی بیشتری پیدا کنید. وضعیت خواب نیز در کاهش درد موثر است اگر شما به پهلو می خوابید پاهای خود را کمی به سمت قفسه سینه قرار داده و یک بالش بین پاهای خود قرار دهید اگر به پشت می خوابید یک پشتی را زیر زانوهای خود قرار دهید.

ماساژ می تواند در کوتاه مدت موثر باشد. از داروی استامینوفن در صورتی که مشکل کبدی نداشته باشند استفاده کنند. از داروهای غیر استروئیدی در صورتی که ناراحتی معده ندارید می توانید استفاده کنید.

از شل کننده های عضلانی می توانید استفاده کنید. از مسکن های مخدر با تشخیص پزشک متخصص دردشناسی نیز می توان استفاده کرد.کورتیزون و سایر داروهای استروئیدی گاهی برای یک دوره کوتاه مدت به منظور کاهش درد و التهاب استفاده می شود. 

روش صحیح بلند کردن اشیاء را یاد بگیرید در صورت داشتن کمردرد همراه با موارد زیر حتما به پزشک مراجعه کنید درد بعد از یک ضربه یا افتادن برگشت کند. دفع ادرار همراه سوزش یا خون در ادرار باشد. تاریخچه سرطان در خانواده باشد. عدم کنترل ادرار یا مدفوع ( بی اختیاری ) داشته باشید. دردی که به سمت پایین پاها در زیر زانو ها کشیده شود. درد که با دراز کشیدن بدتر یا در شب شما را از خواب بیدار کند. ایجاد قرمزی و تورم در پشت یا ستون فقرات وجود داشته باشد. درد شدیدی که راحتی را از شما گرفته باشد. همراه با کمر درد تب غیر قابل توجیح وجود داشته باشد. ضعف یا بی حسی در ( باسن ، ران ، ساق پا و لگن ) وجود داشته باشد. اگر وزن شما ناخواسته کم شود. درد با استفاده از استروئیدها یا داروهای داخل وریدی برطرف نشود. کمر درد شما بیش از 4 هفته طول بکشد. اگر کمر درد شما مداوم و بیش از 1 -2 هفته طول کشید با پزشک متخصص دردشناسی مشورت کنید.

 

در کلینیک دردشناسی دکتر سیروس مؤمن زاده با روش معاینه با دستگاه علت کمر درد شما مشخص شده و از درمان هایی مثل بلاک عصب، تزریق گاز اوزون و یا لیزر استفاده می شود.

 

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615-09914686402
بالا